Pilot Nieuwsbegrip Live

Op 11 maart 2022 start de pilot Nieuwsbegrip Live!

Nieuwsbegrip Live is een aanvulling op het reguliere Nieuwsbegrip. Elke week spreekt meester Jochem Uytdehaage (Olympisch Kampioen schaatsen) met een inspirerende expert over het Nieuwsbegriponderwerp van die week. Dit gebeurt aan de hand van een stelling. En… leerlingen kunnen live vragen stellen!

Het doel van Nieuwsbegrip Live is dat leerlingen zich verder verdiepen in de Nieuwsbegriptekst en het onderwerp van die week en oefenen met argumenteren en van perspectief wisselen. Ook leren leerlingen met meningsverschillen om te gaan. Tot slot willen we leerlingen inspireren en motiveren door te (begrijpend) luisteren naar deze aansprekende expert.

Meedoen

Nieuwsbegrip Live is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Elke uitzending duurt circa 20 minuten.

De lesvoorbereiding, inclusief de stelling, ontvang je elke dinsdagavond in je mailbox. Door leerlingen vooraf te laten nadenken over argumenten voor en tegen de stelling wordt duidelijk dat je iets vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken. Ook kunnen leerlingen in de lesvoorbereiding alvast vragen formuleren voor de gastdocent.

Data van de uitzendingen:

Vrijdag 11 maart – Uitzending 1 – 09:30 uur
Vrijdag 18 maart – Uitzending 2 – 09:30 uur
Vrijdag 8 april – Uitzending 3 – 09:30 uur
Donderdag 14 april – Uitzending 4 – 09:30 uur (donderdag i.v.m. Goede Vrijdag)

Als je je hebt aangemeld, ontvang je een link om de uitzending te volgen via een webbrowser (installeren van programma’s is niet nodig). De lessen zijn te volgen via het digibord. De privacy van de leerlingen is 100% gewaarborgd. Er komen nooit leerlingen in beeld. Deelnemen en vragen stellen kan anoniem.

Het is niet nodig om direct vanaf de eerste uitzending mee te doen; meedoen aan de pilot kan op elk moment.

Meld jouw groep aan

Je kunt kosteloos meedoen met Nieuwsbegrip Live. We vragen wél na elke uitzending om feedback, zodat we Nieuwsbegrip Live elke week een beetje beter kunnen maken. Elke groep die mee wil doen dient zich afzonderlijk te aan te melden. Zo kunnen we per klas om feedback vragen.

Wij hebben er veel zin in!

Team Nieuwsbegrip Live

    LeerkrachtDirectie

    Ik geef de volgende groep op:

    Aantal leerlingen in deze groep:

    Onze school valt in regio: